Folkets Hus

Vad är Folkets Hus?

Folkets Hus är en viktig mötesplats för samhällets ca 200 helårsboende och alla delårsboende som vistas här kortare och längre perioder. 

Folkets Hus fyller en viktig funktion för boende i samhället då detta är den enda mötesplats som finns tillgänglig året om. Lokalen kan hyras av föreningar och privatpersoner för olika ändamål.  Det finns stora möjligheter för privata initiativ till att fylla huset med innehåll och olika aktiviteter.

Folkets Hus-föreningen är en ideell lokalhållarförening som finansierar löpande drift och försäkring av fastigheten genom kommunalt föreningsbidrag, intäkter från uthyrning av lokalen samt genom publika arrangemang som anordnas fem till sex gånger per år. 

Bokning

All bokning och uthyrning av lokalerna i Folkets Hus sköts av
Henning Havsberg.

Adress: Övre skogsvägen 5. 457 73 Havstenssund
Telefon: +46 525 210 47
Mobil: +46 70 592 10 47
Mail: h.havsberg@gmail.com

Uthyrning

Lokal

I Folkets Hus finns en stor samlingslokal och tillagningskök. Lokalen är godkänd för max 90 personer. Lokalen är populär att hyra för fester, bröllop, dop m.m. men passar också bra för olika aktiviteter som föredrag och kurser. 

 

 

 

Källare

Stort kök och stort rum. Egen WC och dusch. En våningssäng samt en bäddsoffa, uteplats. Samt egen ingång 

 

 

Övervåning

Stort rum med pentry. En våningssäng med plats för ytterligare en säng.

Finns möjlighet att hyra per natt men ej under sommaren.Vill Du stödja Folkets Hus?

Som alla fastigheter kräver Folkets Hus löpande underhåll. Vi är därför tacksamma för alla som kan tänka sig att stödja oss.

Hur gör Du?

Du kan ge ett bidrag till:

Bankgiro 762-1055

eller

Swish: 123 288 51 19

Historik

Folkets Hus-föreningen i Havstenssund har sina anor från april 1949. Vid likvidation av Hafstensunds begravningskassa beslutades 1950 att som gåva överlämna fastigheten Fåraby 1:2 i Tanums socken till Folkets Hus-föreningen i Hafstensund, numera Fåraby 1:94.

År 1954 beslutades om en om- och tillbyggnad av fastigheten, bland annat byggdes en scen. Under åren har sedan omfattande renoveringar genomförts.

Här kan du läsa Fokets hus-föreningens stadgar.