UPPLEVELSER

Aktiviteter i Havstenssund under sommaren 2023

BÅTTUR TILL TROSSÖ/KALVÖ/LINDÖ

Nu kan du bli körd över till naturreservatet Trossö-Kalvö-Lindö mitt emot Havstenssund. På de tre sammanhängande öarna finns en fantastiskt vacker vandringsväg.

Här är en lista på personer som i mån av tid kan köra dig över till Trossö i en båt som är under 6 m lång. Du ringer dem själv och bokar transporten och betalar direkt till föraren enligt överenskommelse med denne (kontant eller swish). Båten har flytvästar. Max 4 passagerare.

Pris: 500:- ToR för alla i båten (4 personer). OBS! Samma pris om det bara är en person. MÖTESPLATS: GBM Marina, sjömacken på flytbryggan. Norra hamnen, Havstenssund.

Kontakta för båttur:

  •  Jens/Håkan: +46(0)707299688, +46(0)705595303
  •  Viktor: +46(0)702312403
 

En aktivitet från projekt Destination Havstenssund.

HAMNPARKSVECKAN 2023

Folkets Hus

Mitt i centrala Havstenssund hittar man Folkets Hus. I många år har Folkets Hus fyllt en viktig funktion för boende i samhället som den enda mötesplats som finns tillgänglig året om.

Lokalen kan hyras av föreningar och privatpersoner för olika ändamål. Det finns stora möjligheter för privata initiativ till att fylla huset med innehåll och olika aktiviteter.

I Folkets hus finns två lägenheter att hyra. De är enkla men har ett mycket bra läge till ett lågt pris. Hyrs ut även på vintern.

STRANDBLOMMOR & TÅNG - COASTAL FORAGING

&

ÄTLIGA STRANDVÄXTER – VANDRING

STRANDBLOMMOR & TÅNG – COASTAL FORAGING

En sommarupplevelse med spännande smaker och kunskap i en enastående miljö i norra Bohuslän. Under vandringen till havet smakar vi på strandväxter som glim, viol och strandaster. Väl framme på en granitklippa hoppar vi ner i vattnet med mask och snorkel för att beundra och utforska tång. Du lär dig vilka arter som är goda att äta, vad de innehåller, hur de skördas hållbart och hur de tillagas. Vi lagar en lunch som innehåller den tång vi plockat. Max 4-5 personer eller en familj. (Pris 2021: 2200:- ) /person inkl. lunch, recepthäfte, lån av skördeutrustning och snorkelset, Tångguiden. Tag med: badkläder, egen vattenflaska. Bokning: info@catxalot.se

 

Hyra båt och boende i Havstenssund

Båt

Hyr en eka med utombordare 10 hk och ta dig ut till
paradisöar utanför Havstenssund! Här kan du bada, snorkla och njuta av det
renaste vattnet i Sverige. Priser (2021): Halvdag 600:- Heldag 8-900:- Vecka
1900:- Kontakta Curt Molin: +46(0)70-6342625

HYRA BOENDE I HAVSTENSSUND 

För dig som vill stanna lite
längre. I Havstenssund finns ett antal privata boendealternativ för uthyrning.
Det går även att hyra boende via Folkets Hus i Havstenssund. Läs mer om de
olika boendealternativen på vår hemsida www.havstenssund.se.

Arnes väg

Är en 700 meter lång gångväg som binder samman Havtenssund och Gullbringa och gör det möjligt att komma nästan ända till Edsviks camping på småvägar. Vägen invigdes sommaren 2015 och har kommit till av stora initiativ av såväl samhällsföreningen som havstenssundsbor. 

Ulserödskvarn

Ulseröds kvarn ligger strax söder om Havstenssund. Den lär ha byggts vid förra sekelskiftet och användes sista gången hösten 1939. Med sitt läge och tydliga profil är den ett speciellt inslag i landskapet.