Upplevelser 

 Upplevelser 


Folkets Hus

Mitt i centrala Havstenssund hittar man Folkets Hus. I många år har Folkets Hus fyllt en viktig funktion för boende i samhället som den enda mötesplats som finns tillgänglig året om.

Lokalen kan hyras av föreningar och privatpersoner för olika ändamål.  Det finns stora möjligheter för privata initiativ till att fylla huset med innehåll och olika aktiviteter.

Läs mer


Tångenpromenaden

Beskrivande text om tångenpromenaden

Läs mer

Arnes väg

Är en 700 meter lång gångväg som binder samman Havstenssund, Viken och Gullbringa och gör det möjligt att komma nästan ända till Edsviks camping på småvägar. 

Vägen invigdes sommaren 2015 och har kommit till av stora initiativ av såväl samhällsföreningen som havstenssundsbor.

Läs mer

Målarklöva

Längre än samhället Havstenssund har existerat har Målarklöva funnits här. Denna 6-8 meter höga spricka delar en del av berget på samhällets norra sida i mitten och öppnar upp en smidig passage som leder vidare till bergets högsta punkt och en fantastisk utsikt.

Läs mer


Tångbutiken

Det lilla tångföretaget Catxalot finns sedan januari 2017 i södra hamnmagasinet. Catxalot har kurser, föreläsningar, tångpaddlingar och vandringar för privatpersoner och företagsgrupper på tema tång och strandväxter. Catxalot vill sprida kunskap om nyttan av tång och säljer också olika tångprodukter i butiken och i webbshop. Linnéa och Jonas som driver Catxalot sprider entusiastiskt och inspirerande sitt kunnande och sina erfarenheter. De plockar på ett hållbart sätt vild tång längs kusten, från Kosteröarna till Styrsö. De klipper för hand enbart de delar på tången som ska ätas och lämnar fästet och en bit av tången för att växa vidare

Läs mer (catxalot.se)


Ulserödskvarn

Ulseröds kvarn ligger strax söder om Havstenssund. Den lär ha byggts vid förra sekelskiftet och användes sista gången hösten 1939. Med sitt läge och tydliga profil är den ett speciellt inslag i landskapet.

Läs mer (tanum.se)


Vandringsleder och promenadstråk i koppling till Havstenssund

Vandringsleder

I nära koppling till Havstenssund finns det flertal unika vandringsleder och promenad sträckor att ta del av. Här kan du se ett urval av dem

Läs mer

Tjurpannan

Beskrivande text om tjurpannan

Läs mer


Tillbaka till toppen